mandag 11. august 2008

Frankrike

Etter en drøy uke av oppholdet i Frankrike, er det nå på tide med en tilbakemelding.

Selve utreisen ble noe strabasiøs. Vi startet med 22 kg overvekt baggasje på Torp, og tatt i betraktning at det koster 100 kr for hver kilo overvekt, var det i overkant mye! Etter intense forhandlinger klarte Benedicte å prute ned prisen til 700 kr, altså en reduksjon på 1500 kr, godt gjort!!
Etter mellomlanding i Amsterdam, dukket aldri Johannes sin koffert opp i Paris. Den kom heldigvis til hotellet i Vichy tre dager senere, men hadde fått hard medfart og selve kofferten var ødelagt. Men, men, sånt skjer på reise..

Vi bor altså i en by som heter Vichy. Den er relativt liten etter fransk målestokk, men har flotte parker, en fin "gamle-by", og en idyllisk elv som renner gjennom byen.
Selve skolen vi går på heter Cavilam, og er et språksenter for studenter fra hele verden. Noen er her i to uker, mens andre går her i et helt år for å lære seg fransk.
Etter en test blir man plassert i en gruppe og må egentlig klare seg så godt man kan. Lærerne snakker kun fransk, og opplegget ikke helt det vi vil kalle pedagogisk. Rune har vært heldig med nivået på sin gruppe, mens Benedicte skal bytte denne uka.
Det er intens språktrening fra halv ni til halv fire, så vi blir ganske slitne, men forhåpentligvis gode i fransk etterhvert!

Når vi er på skolen, prøver Kirsti (mormor) å aktivisere Johannes og Magnus. Det er et flott badeanlegg her som de har tilbrakt mye tid ved. I tillegg har mye av den første uka gått med til å gjøre seg kjent i byen. Ellers bedriver jo gutta med aktiviteter som de normalt liker. Magnus spiller fotball og ser på OL, og Johannes leser bøker og spiller wii. Mormor (barnevakt) koser seg med mye god vin og bøker, utenom "arbeidstida".

Denne helga var vi på tur til Paris. Vi hadde bestilt på et flott hotell ved Montparnasse, og "gjorde" Paris i to dager. Det var ungenes første gang i Paris, så vi måtte jo få med oss de store severdighetene, som Eiffeltårnet, Notre Dame, Orsay museet og Latiner kvarteret. På søndag var vi på et nyåpnet vitenskapsmuseum for barn. Det var en stor suksess!

Nå venter en ny uke med pugging av fransk, før vi til helga reiser til Marseille, hvor vi skal møte morfar og Svanhild. Der blir det en blanding av by og strandferie! Så inntil neste gang;

A bièntôt !!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dècourage, je souhaite que vous vas le bien apprendre avant de venir au Mali:)

Laila

Anonym sa...

Hei!
Så gøy å lese, og flotte bilder!
Pugg videre:)

Anonym sa...

Hei Hei, Vetle her! ser ut som dere koser dere. Det var mange dager med regn etter dere dro, men så kom sola til slutt. 2 dager til undomsskole for meg :-O

har du lært deg mye Fransk (Johannes)?

Hilsen Vetle Haugan

Lena sa...

Heisann:)

Gøy å følge med på bloggen deres!! Godt å lese at dere har det bra. Afrika er fantastisk, dere må glede dere!!!

Her i Kamerun starter vi med planleggingsdager på mandag, det skal bli godt å komme i gang med hverdagen nå!

Lykke til med fransk og ellers de siste forberedelsene!

Vi blogges:)

Lena