lørdag 20. desember 2008

Jul i Mali


Det blir naturlig nok en spesiell julefeiring for oss i år. Langt borte fra venner og familie og alt vi forbinder ned jul. Vi kommer til å savne jula hjemme, og det kommer til å bli sårt å ikke være sammen med resten av familien på selve juledagene.

Adventstiden her i Mali har vært innholdsrik. Den har bestått av felles bakedag, Luciafest, Jul i Blåfjell og juleskuespill på skolen. Men det er bare å innrømme, vi har ikke det snev av julestemning! Det blir sagt at julen her i Mali er veldig lik den opprinnelige i Juleevangeliet, esler, gjetere osv.Men for oss som er vant til å fryse på øra, så blir det liksom ikke helt det samme!

Jul blir det allikevel, og jeg tror vi skal få en fin høytid. Julaften og 1. dag skal vi være sammen med gode venner i Sevarè. Det blir til og med pinnekjøtt på Julaften.
I romjulen drar vi på 3 dagers trekking tur til Dogonland. Vi skal gå i fjellene og overnatte i dogonlandsbyer, skal være veldig spesielt.
I nyttårshelga er vi en gjeng som skal reise til Timbuktu. Blir spennende å oppleve denne byen som er kilden til så mye mystikk, eventyr og historie. På selve nyttårsaften rir vi med en kamelkaravane ut i Sahara. Vi skal overnatte i en tuareg leir ute i ørkenen langt fra sivilasjonen.
Så selv om vi ikke får jul som vi er vant med, så tror vi at vi får noen flotte opplevelser som gjør at vi kommer til å se tilbake på denne jule og nyttårsfeiringen med glede.

Til slutt må vi få si at det er utrolig hyggelig at så mange har fulgt med på bloggen dette halvåret. Tusen takk til alle dere som har lagt inn kommentarer og sendt oss mail. Dere skal vite at det betyr veldig mye for oss som er langt borte, å få små og store tilbakemeldinger hjemmefra.
Magnus, Johannes, Benedicte og Rune
ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hei og God Jul til dere fra Stockholm!!!
Utrolig morsomt å lese på bloggen om alt dere opplever og se flotte bilder. Nå har vi også fått et mer detaljert referat fra mormor Kirsti som kom hit idag. I I morgen bærer det av sted til fjells - en halv meter snö og minus 8 i Grövelsjön! Håper dere får en veldig anderledes og hyggelig jul! Vi tenker ofte på dere!

En stor og varm juleklem fra Marit og Kenneth

Anonym sa...

Hei Magnus.
I helgen har vi spillt cup vi vant en kamp og tapte to.
Jeg gleder meg til juleaften, men her er det ikke mye snø og det er veldig dumt men det får vi leve med.
og vi synes at hunden din er veldig fin.God Jul.

Hilsen Mathias

Anonym sa...

hei magnus og johannes
dere burde ha en riktig god jul og et godt nytt år
hilsen vetle

Anonym sa...

Hei Mali, Dokka kaller !
Med 15 minus og masse snø sender vi dere friske og glade romjuls hilsner. Dere var dypt og indelig savnet på vinklubb julebordet hos oss tidligere i november - kvelden ble så absolutt ikke den samme uten dere ! Vi leser om alt spennende dere opplever og føler at vi er litt med på ferden, selv om vi sitter på Dokka å sprengfyrer :-). Vi skal på akedag i Østsinni i morra og på søndag treffer vi Baard, Marianne og gutta i Dælhi. Vi tenker masse på dere, ha en fin romjulstur!
Gode klemmer fra
Ole, Tuva, Jon, Arne Edgar og Kathrine

Anonym sa...

Hei hei naboen her! Vi ønsker dere en gladelig jul :)

Hilsen Familien Haugan

Anonym sa...

God jul til hele familien. Det høres ut som om dere får en innholdsrik juleperiode, om enn noe forskjellig fra den "vanlige". Kjekt å lese om juleforberedelsene deres.

Her i Lørte er det vakkert og kaldt vintervær uten snø. Bytter gjerne mot sol og varme.....

Hilsen fra familen Molnes/Nylen

Anonym sa...

Høres ut som om dere har hatt og får en innholdsrik jule- og nyttårsfeiring! Her på berget er alt ved det gamle, og det er ikke til å legge skjul på at jeg misunner dere alle opplevelsene!!

Nyttårshilsner fra

Anonym sa...

Hei

Godt nytt år til dere!!!!
Det ser ut som dere har hatt en spennende og anderledes jul, ser nesten litt fristende ut etter 14 dager med julekjøtt og pølsefor....

Sondre og Kine har hatt en fin jul, Sondre har fått anlegg på rommet og Kine skal til London som julegave for å se Mama Mia (sammen med Fride)

Sondre har skrevet et brev til Magnus, fint hvis dere sender adressa...Det tar vel litt tid?
Noe dere ønsker dere? Norske blader? Norsk flagg? Godteri?
Ribberester?

Vi savner dere veldig og gleder oss til dere kommer hjem! Det er gøy å følge med på nettsiden deres.

KLem fra Fride