torsdag 8. januar 2009

Ikke helt som planlagt...

Vår første jul i utlendighet ble ikke helt som vi hadde håpet. Det begynte så bra med hyggelig samvær på lille julaften. Julaften ble virkelig flott med pinnekjøtt, privat familiegudstjeneste i hagen og fornøyde barn. 1.dag bød også på koselig selskap og god mat, før vi 2. juledag reiste på en utrolig fascinerende trekking tur til Dogonland. (Se innlegg under).
Så satte sykdommene inn for alvor. I løpet av en drøy uke opplevde vi å måtte evakueres to ganger, samt at 3 av oss måtte få intravenøs behandling for å få bukt med malaria og tyfoid. Bare Magnus har gått klar av sykdom denne julen. Man føler seg selvsagt ikke særlig høy i hatten når man blir skikkelig syk i et land som Mali. Det finnes ikke noe sikkerhetsnett her, og man rekker å gjøre seg mange tanker rundt helserisiko spesielt for ungenes del. Vi prøver å gjøre fornuftige vurderinger, og forsøker etter beste evne å unngå at noen av oss skal komme i alvorlige situasjoner.
Men nå er vi heldigvis friske igjen alle sammen, og gleder oss til fortsettelsen her i Mali!


Johannes og Magnus i nye maliske juleantrekk.
For første gang satt vi under juletreet og åpnet pakker!


Julaften i Mali.



1 kommentar:

Anonym sa...

Hei

Må jo si at jula deres virker i overkant dramatisk, men det høres ut som dere takler alt sammen på en glimrende måte. En influensarunde blir som et gjesp i forhold...Vi tenker på dere å følger med på bloggen. Sondre, Kine og Johanne hilser masse. Klem fra Fride