onsdag 25. mars 2009

Hverdagsliv i Mali

Noen av dere lurer kanskje på hvordan hverdagen vår i Mali fortoner seg. På samme måte som for dere hjemme, varierer naturligvis også vårt aktivitetsnivå. Det er perioder hvor det skjer mye, og det er absolutt dager hvor vi synes det skjer lite. Varmen krever også at man setter ned tempoet i perioder, noe som kan være vanskelig for oss nordboere, men helt nødvendig her i Mali.
Denne uken har bydd på relativt mange aktiviteter. På fredag holdt vi avskjedsfest for familien Hinderaker, som reiser hjem til Norge etter 4 år i Mali. Vi var samlet 25 stk til pizza og brus i hagen vår, ungene koste seg med film på storskjerm.

Lørdag pakket vi bilen og forflyttet oss de to timene det tar å komme til Sevarè. Det er i denne byen den andre norske skolen i Mali befinner seg, og vi bor alltid hos vår lærerkollega, Lise, som både har hjerterom og husrom!
På søndag var Benedicte i et muslimsk bryllup i Mopti. Intet mindre enn fire av søsknene til en av de ansatte i MELM, skulle gifte seg. Bryllup i Mali er et fantastisk skue, med hundrevis av mennesker i praktfulle fargerike antrekk. Det er sang og dans, og det er en mengde ritualer som er helt fremmede for oss. Som hvit blir man betraktet som æresgjest, så man får de beste plassene og blir oppvartet etter beste evne.
På mandag hadde vi felleskole i Sevarè. Hva gjør man når temperaturen runder 40 grader i skyggen? Jo, hele skolen reiser naturligvis til nærmeste svømmebasseng, hvor vi bader og spiser is!! For å gjøre dagen fullkommen for elevene, hadde vi overnatting på skolen fra mandag til tirsdag. Sammen med de canadiske barna, koste vi oss med leker og spill hele kvelden, når klokka ble elleve krøp alle inn i myggteltene sine og sovnet!
På tirsdag fikk vi ny bil! Ironisk nok måtte vi altså til Afrika for å få ny bil. Den er naturligvis ikke vår personlig, men vi skal disponere den resten av vår tid i Mali. Det er en splitter ny Toyota Hilux, firehjulstrekk og sterk som rakkern, tar seg frem både i bushen og på sanddyner. Klart det er moro med ny bil, men det blir ikke lett å komme hjem til Baleno`n nå...

Det var litt fra denne uka!
Under kan du se et slideshow med bilder fra denne ukas opplevelser og aktiviteter. Kos deg :)


1 kommentar:

Anonym sa...

Flott slideshow og rørende omtale!!
Bildene viser dessuten at nybilen kler familien godt, eller omvendt?Fornuftige prioriteringer i organisasjonen. Gleder meg til å låne den når jeg skal ragge i sanddynene til høsten!