mandag 17. november 2008

Fest og moro...

Hei i Mali benytter vi enhver anledning til å feire. Under de mildest talt krevende klimatiske forhold og langt borte fra familie og venner, blir det svært viktig med gode opplevelser sammen med andre.
Denne uken har inneholdt to store fester. Den største, og for oss viktigste, var 50 års feringen av Lise, vår kjære lærerkollega i Sevarè.
Den andre festen var åpningen av en ny stråhytte i en landsby litt utenfor Douentza.

Men først til 50 års laget. Lise, som er en kjempehyggelig, sympatisk og sporty dame fra Trøndelag/Nordland, ble vi godt kjent med i Frankrike før vi reiste til Mali.(fornøyd nå Lise?)
Hun er en av to lærere på den norske skolen i nabobyen (20 mil) Sevarè. Det var jo derfor naturlig at vi tre andre lærerne utgjorde arrangementskomiteen for en slik viktig anledning.
Det ble en strålende 50 års feiring som absolutt var jubilanten verdig. 30 nordmenn, voksne og barn, koste seg med den gode maten, som ikke mindre enn tre innleide kokker hadde laget. Etterpå var det dessert og norske kaker, stas!!



Skolebarna overrasket jubilanten med gaver og krone utenfor skolen.
Den andre festen, feringen av en ny stråhytte i landsbyen, kan på mange måter sammenliknes med en skikkelig dugnadsfest på bygda i Norge! Her hadde mange deltatt på byggingen, både fra denne og andre omkringliggende landsbyer. Vi ble invitert fordi noen norske har et prosjekt i denne landsbyen. Så det var bare å trekke i finstasen og ta med seg noen gaver, te, sukker og vann, og hive seg med på festen.
I landsbyen var det stor glede over besøket. Det ble slaktet en geit og danset og sunget til musikken av en gammel batteridrevet radio. Stråhytta, som ikke ble ferdig før ganske langt utpå kvelden, ble riktig fin den!

Noen av kvinnene i landsbyen samlet foran den nye stråhytta, før den var helt ferdig!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære Benedicte og Rune!
Tusen takk for innlegget! Det var en femtiåring verdig, og, ja, jeg er særdeles godt fornøyd både med bilder og tekst! Føles bra endelig å ha inntatt bloggen deres. Ser ellers lykkelig og sånn passelig vill ut på bildene da...
Hilsen Lise, damen mellom 50 og 60!

Anonym sa...

Deilig å være på skolen i lag med en femtiåring som endelig (...) er lagt ut på bloggen deres:) Hun er strålende fornøyd, hehe.

Vil tro dere bygger dere en stråhytte etterhvert dere også, syns huset deres i Douentza har en litt vel høy standard...(neida...:)

Superartig at dere skal feire jul her i Sevare da:) Velkommen skal dere være!!!

Snakkes på lørdag!
-Laila

Anonym sa...

Hei!
Det er nå godt å se at mamma fortsatt ser ut som mamma, heheh! Heller vill....;)
Klem fra Lene