søndag 12. oktober 2008

Kameltur



Denne helgen har vi vært på kameltur. Rett utenfor byen bor det en tuareg som heter Ibrahim. Han har ti kameler, og leier de gjerne ut for en billig penge. Vi befinner oss jo i utkanten av Sahara, så kamelen har alltid vært et viktig transportmiddel her. De store karavanene gjennom Sahara, som endte opp i legendariske Timbuktu, var selve grunnlaget for det engang så mektige malinkè folket.
Vårt møte med ørkenens skip ble udelt positivt! Vi la på ingen måte ut på noen langtur inn i Sahara, men fikk en flott tur, med mye fin natur på kjøpet. Johannes ble så begeistret for kamelriding, at han og Rune skal tilbake allerede til uka. Kanskje ikke så vanlig for 12 åringer hjemme å ha kamelriding som hobby, men absolutt en mulighet her!
I en noe eplekjekk tone, er det allerede blitt snakket om en kameltur til Timbuktu. Det er en tur på 5-6 dager, og krever nok endel trening. Men det er jo viktig å sette seg hårete mål, og det hadde vært utrolig kult!!



Johannes, Benedicte og Miriam på kamelryggen.



En ekte tuareg som er klar for Sahara!

Så rir de inn i solnedgangen.... Mali er et eldorado for Johannes som er så glad i dyr..
Som vanlig i har vi mange tilskuere som sitter og ser på oss hvite. Mens noen red ,laget de andre lapper på grillen.
Benedicte viser bilder hun har tatt av barna. Stor begeistring!!








6 kommentarer:

Anonym sa...

Synes virkelig Johannes og Magnus ser ut til å trives på kamelryggen! Imponerende! Er kamelriding noe for mormor? Kan de plutselig begynne å løpe? Får man holdt seg fast?
Klem fra litt skeptisk mormor som gleder seg til å komme!

Anonym sa...

Hei.Det var flotte bilder og fin tekst.det ser jo virkelig ut som dere har det flott og at dere koser dere.Johannes og Magnus dere er jo så fine.Det er forresten mamma og pappa også.Det er så flott å få litt innsyn i hvordan dere har det og hvordan det ser ut hos dere.Ha det fortsatt godt.
Hilsen bestefar.

Anonym sa...

Det ser ut som dere har full kontroll der dere sitter på kamelryggen-utrolig flott. Men lurer litt på om jeg måtte gjøre som deg Magnus.Eller kanskje dette ikke er for bestemødre. Som Vetle sa til meg i dag da vi var på Ekeberg og så på dyra: hvorfor blir man så redd når man får barnebarn? Ønsker dere ei fin uke.
Klem fra bestemor..

Anonym sa...

Hei Magnus!
Jeg liker å lese om hvordan dere har det. Kult at det er mange bilder. Jeg gleder meg til du kommer til Norge til våren. Hils esler og kameler ( og mamma og pappa og Johannes)
Hilsen Filip

Anonym sa...

hallo Magnus hvordan sover du? sover du i grotter hilsen August.Jeg savner deg sykt mye.

Anonym sa...

Fy søren, så heldige dere er! Ser utrolig kult ut. Nå tror jeg snart vi sparer til ferie hos dere. Misunner dere spesielt det flotte batikkbildet Benedicte har kjøpt. Men, vi har akkurat hatt besøk fra Uganda hos oss, så det ble ett fint batikkbilde her også. Likevel....varmen og opplevelsene har vi tilgode!
Hilsen Tone