onsdag 22. oktober 2008

Segou

I helgen var vi på tur til Segou. Segou er den nest største byen i Mali, og er også kjent for å være den vakreste. Byen, som ligger strategisk til langs Nigerelva, er historisk sett svært interessant. Den var hovedstad i det oldtidshistoriske Bambara riket, og var også en viktig by i kolonitiden. I dag er Segou viden kjent for sin keramikk, leirkrukkene blir brent i store kremeringsbål. Gamle Segou er også verdt et besøk, med sin sudanske arkitektur fra kolonitiden.
Vi var 15 stk som hadde en veldig hyggelig og sosial helg i Segou. Både voksne og barn koste seg i svømmebassenget på hotellet, og med shopping av keramikk, kniver og batikk. Det var et batikk-verksted i byen som var drevet av arbeidsledige ungdom. De laget utrolig flotte bilder, duker og tepper, og i tillegg fikk vi lage vår egen batikk under kyndig veiledning.
Det var langt å kjøre for å komme til Segou, syv timer hver vei gjennom endeløse afrikanske slettelandskap. Det ble heller ikke kortere av at vi på vei hjem kjørte feil, og var halveis til Burkina Faso før vi oppdaget det! Men til tross for mange timer i bil, det å oppleve nye ting, se nye steder og være sammen med hyggelige folk, skaper positiv energi og gir nye krefter, uavhengig av hvor i verden du befinner deg!

Glade gutter på vandring blandt spennende sudansk arkitektur. Ser de på jenter mon tro...


Benedicte ved bredden av Niger. Det er ikke vår klesvask som ligger til tørk i bakgrunnen....

Det var mange flotte tepper, bilder og duker på batikk verkstedet. Benedicte er fornøyd med handelen!



Johannes og Magnus i dyp konsentrasjon når de lager sin egen batikk!





Det er store avstander i Mali. Time på time gjennom det endeløse afrikanske slettelanskapet kan bli nokså monotont. Heldigvis er veien rett...




1 kommentar:

Anonym sa...

hallo magnus rooney er blitt skalla klem august min mail er hilde@direktemail.com