mandag 6. oktober 2008

Ut på tur aldri sur!!!



Selv om vi nå bor i Afrika, forsøker vi å opprettholde gode norske tradisjoner. Å gå på tur i helgene, må vel kunne sies å være en tradisjon som er dypt forankret i den norske folkesjela.
På lørdag dro vi derfor på krokodillejakt ved en palmelund litt utenfor byen. Det var naturligvis mannen fra kobra-slange turen, Kjell Magne, som inviterte oss med på krokodille tur.
Det viste seg å bli vanskeligere enn vanlig å få øye på krokodillene denne gangen, fordi mye vann etter regntida hadde gjort at de hadde flyttet på seg. Normalt er det et 50-talls krokoliller ved dette vannet, noen små og andre relativt svære. Kjell Magne syntes det var veldig forsmedlig at vi ikke så noen, så i reneste Steve Irwin stil gikk han rundt vannet i meterhøyt gress, for å skremme fram krokodillene. Utstyrt med stokk, men iført sandaler, tror jeg han skal være glad for at krokodillene hadde valgt seg et annet vannhull akkurat denne dagen! Men til dere som skal besøke oss etterhvert, etter jul kryr det av krokodiller her""



Helgens andre utflukt gikk til til et fossefall i fjellene. Vann er sjeldent i Mali, og et fossefall blir jo nærmest spektakulært. Dessuten kommer det ikke til å regne igjen før i juni, så de fleste bekker og elever tørker inn, Unntaket er selvsagt de store elvene Bani og Niger. Men selv de varierer enormt med årstidene. Niger er nå mange kilometer bred, mens den i april bare er 80-100 m bred mange steder.
En typisk norsk søndagstur i Mali, er altså først en tur med terrengbil ut på savannen, Så er det jo i god norsk ånd viktig å bruke kroppen, gå eller klatre til et eller annet flott sted. Drikke masse medbrakt vann, og nyte solnedgangen, før vi kjører hjem i skumringen.




Magnus i luftig svev på fjelltur!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, krokodillesafari i Douentza, vi i Sevare har ingenting å stille opp med:) Gleder meg til å komme til Douentza i helgen og chille out, vekk fra Sevare-storbyens kjas og mas:) Her har vi det så travelt med alle butikkene og alt det andre som befinner seg her... Si fra om dere trenger cola light, her har vi alt dere trenger:) Utenom krokodiller...

Laila

Anonym sa...

Hei til dere. Verden er ganske ulik, mens dere var på tur for å finne krokodiller var jeg på hytta i flotte høstfarger på fjellet. På tur opp med gondol kunne jeg se snø på toppene så vinteren er nok ikke langt unna.(snøkanonene er ferdige til kulda kommer)
Men fint at dere holder den norske turtradisjonen ved like.
Det hjelper å høre og se fra deres dager i en helt annerledes verden.
Savner dere.
Stoor klem fra bestemor