tirsdag 30. september 2008

Varmt!



I det høstmørket og etterhvert kulda senker seg over bygd og by hjemme, er det betimelig å skrive noen ord om varmen her nede. For det er nemlig veldig varmt! Normal dagstemperatur for tiden ligger på 37-38 grader. Hvis det ikke er noen skyer vipper det opp mot 40, og på overskyede dager ned mot 35. På kvelden er det fortsatt i varmeste laget å sitte ute, først etter midnatt kryper gradestokken såvidt under 30 grader. Heldigvis har vi air condition på soverommene som gjør at vi sover godt, men strøm er veldig dyrt her så det må brukes med måte.
I tiden som kommer, fram til utgangen av oktober, skal det bli enda litt varmere! Så endelig i november starter kuldetida, hvis temperaturer på mellom 25-30 grader kan kalles det! Fra november til ut februar, er den kaldeste og beste årstiden her i Mali. Da er det svalt om natta, og godt og varmt på dagen. Det er i denne perioden det kommer flest turister hit til Mali. Etter at Lonely Planet listet både Timbuktu og Dogonland på sin 10 på topp opplevelser i verden, har turismen økt kraftig. Det er dog ikke snakk om noe masseturisme. Vi har fortsatt ikke truffet en eneste turist etter at vi kom hit, så Mali er fortsatt en godt bevart skatt for de som ønsker opplevelser utenom det vanlige!
I mars er det definitivt slutt på den behagelige perioden. Da kommer Harmattanen, en glovarm ørkenvind fra Sahara, som bringer med seg enorme mengder sand og temperaturer på opptil 50 grader! Denne ekstreme varmen varer helt til juni, da den kuliminerer i starten av regntiden.

Som dere forstår så har vi mange varme dager i vente. Da gjelder det bare å gjøre som afrikanerne; holde seg i skyggen, ta livet med ro og la tiden komme. "Bassi fuu walaa"

...eller nyte at vannkrig i oktober ikke fører til lungebetennelse.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei alle fire!
Vi syntes det er kjempe spennende å lese på bloggen deres. I kveld ble det høytlesing til kveldsmaten (vetle syntes vannkrigen var fristende...).Savner dere, spesielt når vi var på hytta i høstferien.
Gleder oss til å lese flere reisebrev! Og som faderen ville sagt: Vær forsiktig og pass på hverandre! Klem fra Anne og gutta

Anonym sa...

Hei! Det ser ut som om dere har det bra dere nede! Kos dere mye! Kjmepe spennende og lese om det dere opplever! Stor hilsen fra Kongslys veien 31a, Hanne, Kjetil, Andreas og Kine...;-)

Anonym sa...

Hei alle fire
Det var gøy å høre om det bråkete eselet og om hvor varmt det er. Kan dere fransk nå? Har dere sett noen ordentlige løver eller slanger? Vi har fått katt igjen og er fornøyd med det (Miss). Sondre har litt lyst til å se en løve hvis den hadde vært i bur.
Mattias har hogget et
stort tre med sondre. har dere sett noen kokosnøtter og drukket kokosmelk? Hva spiser dere til middag?
Vi savner dere og gleder oss til å se dere igjen.
Klem fra Fride og Sondre

Anonym sa...

Hei alle sammen!
Det er så gøy å lese "brevene" deres. Totalt annerledes verden, spennede og utfordrende. Toralv er litt missunnelig på Johannes og synes nok at foreldrene hans kunne kaste seg ut i noe lignende!!
Gleder oss til å høre mer fra dere. Stor klem fra Kerstin, Espen, Toralv, Andrine og Kristoffer

Anita Steigre sa...

Heisann!
Så artig å få lese bloggen dere! Den er nå abonnert på og vil bli lest regelmessig.
Veldig spennende å lese om det dere har opplevd allerede, og det blir kjempespennende å se alle innleggene som kommer etterhvert.
Kos dere i varmen! Dere får tidsnok muligheten til å hyre på dere regntøy, ull og votter i gamlelandet igjen. Klem fra kusine Anita

Bedre1RiFo`b sa...

Hei dere! Vi er er hooket inn på bloggen og kommer til å lese den hyppig fremover. Og Rune, nå er du vel endelig kommet et sted der du kan drible noen? Hilsen Nilsen