onsdag 3. september 2008

Løvene i Boni

Tidligere var det et rikt dyreliv i Mali, hvor zebraer, antiloper og sjiraffer rådet grunnen. På 70 og 80 tallet inntraff det flere store tørkekatastrofer i Mali, som førte til ørkenspredning og dårligere levekår for både mennesker og dyr. I dag er det stort sett bare elefanter av de store savanne-dyrene som man møter på her i Mali. Det er mye flodhest og krokodiller i elvene og apekatter i trærne, men dyrelivet kan ikke helt sammenliknes med det man finner i Masai Mara og Serengeti i Øst-Afrika.
I år har det derimot kommet godt med regn under regntiden, og savannen ligger grønn og innbydende med stadig flere Akasie- og Baobatrær som er så karakteristisk for den afrikanske savannen.
Og nå har det kommet melding fra en landsby i nærheten som heter Boni, om at de igjen har begynt å høre løvebrøl om kveldene! Det er jo fantastisk at løvene er på vei tilbake i Mali etter så mange år borte. Men de må gjerne holde seg oppe i fjellene ved Boni.....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei. "Fant" endelig siden deres. Fint å lese at dere har kommet fram og har det bra. Kommer nok til å titte innom her for å se hva dere skriver.
Det ser jo helt flott ut, så langt.
Alt vel i Lørte.
Hilsen fra Mette M og familen.

Anonym sa...

Så moro med blogg, det ser jo kjempespennende ut :)
Vi har kommet fint på plass i huset og stortrives her. Naboene er hyggelige og området flott, så kunne ikke blitt bedre ;) Nå skal vi i tillegg ta en tlf ned til Klokkeråsen en dag, så får vi se om det blir noen vikartimer på oss etter hvert.

Dere må kose dere videre, misunner dere alle opplevelsene!

Klem fra oss 3 i Kongslysveien.

Anonym sa...

Hei Rune!
Her kommer en liten hilsen fra Klokkeråsen skole. Det er veldig moro å følge dere på bloggen. Kanskje spesielt for meg som jo også er delvis afrikaner... Fint at dere trives og har blitt tatt godt imot! Vi savner deg her på skolen selv om vi ser bildet av deg hver dag. Du har jo "tapetsert" døra inn til lærernes arbeidsrom.
Hilsen Kristin