mandag 1. september 2008

Hjelp i huset!!

Det å ha folk som jobber i huset vårt, er for oss en temmelig uvant situasjon. Vi har hverken hatt au pair eller polske byggningsarbeidere på lønningslista hjemme i Norge, så dette er første gangen.
Vi har en vaktmann som heter Boukari. Han er nærmere 2 meter lang og utrolig snill og hyggelig.Han sitter på en stol utenfor huset vårt hele natta og passer på oss. Vet ikke helt hvorfor, det er jo relativt trygt her, men det er tradisjon i Mali og mange andre steder i Afrika, at hvite/rike mennesker har egen vaktmann. I tillegg til å være nattevakt, koster Boukari gårdsplassen hver morgen, åpner porten når vi kjører inn og ut med bilen, og er ellers tilgjengelig med å hjelpe til med små praktiske ting.
Vi har også en hushjelp som heter Nema. Hun vasker og rydder huset hver dag, vasker klær to ganger i uka, og har middagen klar når vi kommer hjem etter jobb.
Det er naturligvis veldig deilig, men også helt nødvendig hvis vi skal gjøre en jobb her. Husarbeid, handling og matlaging er nemlig veldig tidkrevende her. Dessuten er det snakk om attraktive jobber for de lokale. Så selv om det fortsatt føles rart å ha noen som står og vasker opp på kjøkkenet vårt, er det absolutt mulig å venne seg til....

1 kommentar:

cathrine sa...

Hei,
så gøy å se på bildene og lese beretningene fra Mali!Du skriver godt, Rune!
Håper dere trives i huset og at skolen er ok.
På lørdag skal jeg har jentebursdag, Benedicte og vi kommer til å savne deg! Skal ta en liten skål for deg....
Ellers er det bra med oss, travelt både på jobb og hjemme. Det begynner å bli kaldere, så de siste par kveldene har vi fyrt på peisen! Veldig koselig, da.
Jeg skriver mer senere når jeg har fått litt sladder fra jentene, Benedicte.
klem fra Cathrine og gutta