søndag 21. september 2008

Bryllup

Denne helgen var vi i bryllup. Hushjelpen vår Nema, giftet seg i et kristent bryllup.
Dagen startet med en formell vielse på rådhuset. På invitasjonen sto det at det startet kl 09, men etter noen uker i Afrika, dristet vi oss til å komme en halv time for sent. Først halv elleve ankom brudeparet og alle gjestene, skjønner fortsatt ikke hvordan alle de andre klarte å komme samtidig, halvannen time for sent!!
Fra rådhuset var det bilkortesje til kirken. Alle biler ble fyllt opp av gjester på tak og lasteplan.
I kirken var det samlet mer enn 200 mennesker, det var taler, sang og dans i bøtter og spann. Siden det er ekstra stas å få hvite gjester i bryllup, ble vi henvist til hedersplassene helt fremst ved siden av brudeparet! Selve seremonien i kirken varte i ikke mindre enn 4 timer!! Magnus og Rune kastet inn hånkledet etter to timer, mens Johannes og Benedicte holdt ut hele seremonien i nærmere 40 graders varme, godt gjort!
På ettermiddagen og kvelden var det selve bryllupsfesten. Den ble holdt i et gårdsrom som var fyllt til randen av glade mennsker som danset til musikken av lokale trommeslagere. Det gikk mest i en ringdans jeg aldri lærte på danseskolen, men Benedicte og Stina danset til anerkjennende nikk fra sine afrikanske medsøstre!
Selv var jeg travelt opptatt med å fotografere siden de fleste av gjestene lot til å tro at jeg var en form for offisiell bryllupsfotograf!
Litt utpå kvelden kom det en sandstorm med et påfølgende kraftig regnvær, da løp alle gjestene hjem og bryllupsfesten sluttet, tror jeg.....
Gjestene i maliske bryllup syr seg antrekk i samme stoff. Brudeparet i midten.


Bruden med "arbeidsgiver-familien".
Under festen har bruden og brudgommen skiftet til antrekk i samme stoff.

Dans og moro under festen!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Benedicte! Endelig en liten hilsen fra Røråstoppen. Vi savner deg, men ser jo at du har det flott. Er stadig inne på bloggen og leser. Hos oss er alt bra, snille elever og greie lærere. Hils gutta dine, og vit at vi følger med og tenker på dere. Klemz fra Torill

Anonym sa...

Hei til dere alle.. Jeg er mektig imponert over klærne dine Benedicte. Du er så flott i kjolene.Venter på at gutta også stiller i Maliklær... Dere opplever mye--og har en helt annerledes hverdag ser jeg. Jeg er ofte inne på bloggen, leser og ser.Til helga blir det Vrådal på oss i fam, med tur på fjellet og pølsebål..Skal tenke på dere når vi sitter på plassen vår ved vannet. Ønsker dere allt godt.

Anonym sa...

Halloen!
Det var som den reneste frelse for Vivian å lese om tidklemma i Mali. Tenk for et paradis for henne der alle kommer for sent samtidig. Og halvannen time da!!! Snakk om Håndstadfakter.. Du verden for flotte bilder som viser hva vi har i vente. Nå er høstferien over oss og med det høstværet. Vi roer ned i hus og hage, men noen småturer blir det jo. Skogen kaller. Vi er også igang med å finne frem til riktig billetter til riktig tid..

Skal hilse fra alle 5 (Messi er jo et selvskrevet medlem av familien nå)
Hilsen Trond